Mals.

Gemarmerd.

Perfect bereid.

Dat is vlees zoals het hoort.

Elk dier is uniek

Wij werken met het Black Angus rund uit Uruguay en SpanjeDeze runderen zijn afkomstig van boerderijen met ongekend grote stukken land. Hun eigen teams van experts, op het gebied van dierenwelzijn, houden nauwlettend toezicht op de details welke uiteindelijk invloed hebben op de kwaliteit van het vlees, gekenmerkt door zijn heerlijke smaak en malsheid.

Black cows, Killarney National Park, County Kerry, Ireland

Grain-fed

Ons vlees komt van runderen die tussen de 130 en 300 dagen graan-gevoerd zijn.Graan-gevoerd vlees is rundvlees van dieren die in de laatste maanden van hun leven hoofdzakelijk gevoed worden met granen zoals maïs, tarwe en soja, in plaats van gras. Deze graandiëten zorgen voor meer vetmarmering in het vlees, wat resulteert in een malser, sappiger en rijker smakend product. Bij Smook kiezen wij voor graan-gevoerd vlees vanwege de volle, boterachtige smaak en de constante kwaliteit.

De drie labels waar wij mee werken

De Jong&Vader

Een familiebedrijf met slagerstraditie sinds 1775, gevestigd in Strijen en geleid door Kay de Jong, inmiddels de achtste generatie vakslagers.

De kern van hun label: "vlees dat even heerlijk als eerlijk is". Consistente marmering, superieure smaak, ambachtelijke aanpak, en openheid over herkomst en kwaliteit. Dat is waar zij voor staan.

Vanuit deze slagerij worden al onze steaks en stukken vlees geselecteerd en geleverd.

Miguel Vergara

Een toonaangevend Spaans vleesmerk dat opgericht is in 1960.

De missie van Miguel Vergara: “from field to fork”, van geboortestal tot bord onder continue kwaliteitscontrole op milieu, welzijn en innovatie.

Miguel Vergara werkt met hoogwaardige Angus- en Blonda d’Aquitaine-rassen op eigen boerderijen. De dieren worden gefokt en verzorgd met volledige traceerbaarheid en certificering op het gebied van dierenwelzijn en voedselveiligheid.

De dieren wordem minimaal 300 dagen graan-gevoerd, wat zorgt voor een uitstekende marmering, diepe smaak, sappigheid en consistentie in kwaliteit.

Elk stuk, van entrecôte tot côte de bœuf en tournedos, is zorgvuldig geselecteerd en gerijpt (dry-aged) voor optimale malsheid en beleving.

The Black

Een premium Black Angus vleeslabel uit Uruguay dat garant staat voor intense smaak en uitzonderlijke kwaliteit.

De runderen grazen vrij in de groene weiden van Uruguay en krijgen daarna minimaal 120 dagen graanvoeding, wat zorgt voor weelderige vetmarmering, luxe malsheid en een volle, boterachtige smaak

Elk dier heeft gemiddeld 10.000 m² leefruimte, wat bijdraagt aan een stressvrij leven zonder hormonen of onnodige antibiotica: een

aanpak met respect voor dierenwelzijn en traceerbaarheid van :farm to fork".

The Black werd al snel na lancering bekroond met een gouden en zilveren medaille tijdens de World Steak Challenge 2019, als erkenning voor de uitstekende kwaliteit.

© SMOOK Grill Oud-Beijerland